vakantiewoning Villa Vergezicht

allergievriendelijk - unieke ligging
rustieke omgeving - kindvriendelijk

De Woning

De villa is gesitueerd vlakbij het dorpje Plein, een kleine gemeenschap in de Eifel 5 km boven de stad Wittlich en op zo’n 40 kilometer afstand van de prachtige stad Trier. Kenmerkend voor de omgeving zijn de vele prachtige vergezichten. Hieraan ontleent de villa dan ook haar naam. Andere kenmerken zijn de vele heuvels en bossen die de omgeving rijk is: u waant zich in een compleet andere wereld op nog geen twee en een half uur rijden vanaf de grens bij Venlo.

Villa Vergezicht  is een vrijstaande ruime villa en staat op ruim 3300 m2 grond. Het terrein is compleet afgesloten middels een hekwerk en biedt mede hierdoor zeer veel privacy. U kunt dus heerlijk ongestoord genieten van uw vakantiedagen, weg van alle drukte zoals wij in Nederland gewend zijn.

U heeft toegang tot het huis en grondstuk middels een eigen oprit. Parkeren kunt u op het eigen terrein.
Als u de villa binnenkomt bevindt u zich in een hal. Via de hal kunt u naar de woonkamer of de keuken en vindt u ook de toegang tot het toilet. De trap die naar de bovenverdieping en het souterrain voert vindt u hier ook.
De villa heeft vier ruime slaapkamers. Twee slaapkamers vindt u in het souterrain. Groot voordeel hiervan is dat ook tijdens de warmste dagen van het jaar deze kamers ontzettend koel zijn. Heerlijk wanneer de zon op haar warmst is in de maanden juli en augustus! Het souterrain heeft naast een eigen toilet een aparte ruimte met een wasmachine, een condensdroger en een strijkplank met strijkijzer. Het gebruik hiervan is in de huurprijs inbegrepen

Op de bovenste verdieping vindt u de derde en vierde slaapkamer. Net als de onderste slaapkamers zijn het twee ruim opgezette kamers met ieder twee bedden. Alle bedden en matrassen zijn in 2010 aangeschaft en zijn allergievriendelijk. Bovendien is ieder bed voorzien van een lattenbodem met zeven verschillende zones. U zult er heerlijk op slapen. De kamers hebben beiden openslaande deuren en bieden u een prachtige blik over de omgeving.  Één van de slaapkamers heeft bovendien een groot balkon over de volle lengte van de kamer waar u met meerdere personen heerlijk kunt zitten. Kinderledikantje plus beddengoed, kinderstoel en box worden op aanvraag klaargezet.
Op de bovenste verdieping is tevens de badkamer gesitueerd. Deze is zeer royaal te noemen met twee wastafels, een douche en een groot bad. Ook bevindt er zich een apart toilet op de bovenste verdieping. 

De keuken is in 2010 nieuw geplaatst. Het is een ruime, prachtige keuken met alle moderne apparatuur onder andere een ceramisch kookveld, een oven, een magnetron en een vaatwasser. De keuken is voorzien van alle keukenbenodigdheden die u nodig heeft om een heerlijke maaltijd te bereiden. U hoeft zelf niets mee te nemen. Tevens biedt de keuken u een prachtig uitzicht op de beboste hellingen. Via de keuken komt u in een aparte zitkamer waar u heerlijk kunt vertoeven. Door zijn ligging is deze kamer heerlijk koel. Openslaande deuren geven toegang tot het overdekte achterterras en de tuin.

De woonkamer is dé eyecatcher van het huis. Het is een zeer ruime woonkamer van ruim 40 m2. Door de grote glaswand heeft u vanaf de bank of eettafel een werkelijk fantastisch uitzicht over de omgeving. U kijkt kilometers ver om u heen over heuvels en bossen. De ervaring is dat bij de meeste mensen die voor het eerst deze kamer betreden de mond letterlijk openvalt van verbazing.
De inrichting is luxe te noemen. Er staan prachtige comfortabele leren meubels. Er staat een grote televisie met een DVD-speler (u moet wel zelf uw DVD's meenemen). Ook staat er een grote eettafel met 6 stoelen in de kamer. U kunt heerlijk eten in een sprookjesachtige omgeving. Accessoires en sfeerverlichting maken het geheel compleet! Met veel plezier zult u in deze kamer verblijven. De woonkamer biedt tevens toegang tot het dakterras. Middels openslaande deuren en een kleine trap komt u zo vanuit de woonkamer op dit dakterras. Het dakterras is ruim 45 m2 en er staat een grote loungeset waar met gemak 8 personen heerlijk kunnen zitten en genieten van de omgeving. Dit terras ligt de hele dag in de zon.

Villa Vergezicht beschikt behalve over de genoemde twee terrassen nog over een derde terras wat aan het huis vast zit. Namelijk een terras bij de hoofdingang. Dit L-vormige terras biedt vooral in de hete zomermaanden tijdens de ochtend uren een heerlijke schaduwrijke plek om de dag rustig te beginnen.

De tuin
De tuin is met ruim 2900 m2 zeer groot. 
Omdat villa Vergezicht op een helling gebouwd is zijn niet alle delen van de tuin zonder meer veilig te noemen voor kleine kinderen. Zo is er bijvoorbeeld een steil pad naar een uitzichtpunt van waaruit je over de villa heen, bij helder weer, vele kilometers ver richting Hundsrück kunt kijken. Om er voor te zorgen dat ouders met kleine kinderen toch van een zorgeloze vakantie kunnen genieten hebben we een omheind speelveld aangelegd, waarvan de poort op slot kan. U heeft vanaf de zitkamer, de keuken en het overdekte terras een goed zicht op dit veld.
Achter dit speelveld bevinden zich de parkeerplaatsen. Omdat dit gedeelte van het grondstuk het mooiste vergezicht biedt hebben we hier nog een extra terras aangelegd waarop een robuuste picknicktafel staat.

De omgeving
De omgeving rond villa Vergezicht is prachtig. Kenmerkend zijn de vele beboste hellingen en prachtige vergezichten. Het is een adembenemend landschap die u erg zal bevallen. Er zijn zeer veel mogelijkheden op het gebied van recreatie. Te veel om hier op te noemen. Boven aan de pagina vindt u onder "links" een aantal weblinks zodat u zich rustig kunt oriënteren. U zult verbaast zijn over de vele mogelijkheden!